Jaunie Cat® 255 un Cat® 265 kāpurķēžu kompaktiekrāvēji

2023. gada oktobrī Caterpillar® laida tirgū divus jaunus kāpurķēžu kompaktiekrāvēju modeļus – Cat® 255 un Cat® 265. Abiem jaunajiem modeļiem ir palielināts strēles pacelšanas augstums, sasvēršanas un pacelšanas spēks un nominālā darbības jauda. Jauna, platāka kabīne palielina operatora ērtības, tā ir plašāka, operatoram ir vairāk vietas kājām, un ir lielāks attālums starp vadības svirām. Jaunie dzinēji ievērojami palielina griezes momentu, uzlabojot kopējo tehnikas veiktspēju.

Jaunie Cat® 225 un Cat® 265 kāpurķēžu kompaktiekrāvēju modeļi ir veidoti, balstoties uz iepriekšējās, Cat D3 sērijas kāpurķēžu kompaktiekrāvēju bāzes, saglabājot visas iepriekšējās sērijas modeļu labākās īpašības un ņemot vērā klientu atsauksmes un ieteikumus nepieciešamajiem uzlabojumiem. Jaunais Cat® 255 kāpurķēžu kompaktiekrāvējs aizstāj iepriekšējās sērijas modeli Cat® 259D3, bet jaunais Cat® 265 aizstāj divus iepriekšējās sērijas modeļus – gan Cat® 279D3, gan Cat® 289D3.


Jaunajiem modeļiem ir, attiecīgi, Cat® C2.8T un Cat® C2.8TA dzinēji, kas nodrošina 74.3 Zs (55.4 kW) jaudu. Jaunie dzinēji nodrošina jaudu plašākā dzinēja apgriezienu diapazonā, un tiem ir ievērojams griezes momenta pieaugums – Cat® 255 tas ir palielināts par 13%, bet Cat® 265 kompaktiekrāvējam tas ir palielināts par 43%. Pārveidotajā dzinēja nodalījumā dzinējs un dzesēšanas sistēma ir novietoti zemāk, tā uzlabojot tehnikas stabilitāti un sniedzot operatoram pārliecību par to, ka tehnika izturēs smagas slodzes apstākļus visā darba cikla laikā.

Jaunais Cat® 225 kāpurķēžu kompaktiekrāvējs nodrošina lielāku pacelšanas augstumu, un, salīdzinot ar iepriekšējās sērijas modeli Cat® 259D3, tas nodrošina par 36% lielāku sasvēršanas spēku, par 26% lielāku pacelšanas spēku, un par 24% lielāku nominālo darba jaudu (ROC). Savukārt, jaunajam Cat® 265 kāpurķēžu kompaktiekrāvējam, salīdzinot ar iepriekšējās sērijas Cat® 289D3, augstums līdz B-tapai ir palielināts par 193 mm, tā nodrošinot maksimālo pacelšanas augstumu 3,35 metrus, kas atvieglo kravas iekraušanu un ir izcils rādītājs šajā klasē. Tāpat, Cat® 265 nodrošina arī par 19% lielāku sasvēršanas spēku un par 22% lielāku pacelšanas spēku, salīdzinot ar atbilstošajiem iepriekšējās sērijas modeļiem.


Standarta hidrauliskās sistēmas spiediens jaunajiem modeļiem ir palielināts līdz 3500 psi (24130 kPa). Slēgta-centra papildus hidrauliskā sistēma ļauj abiem šiem jaunajiem modeļiem darbināt visus šiem kompaktiekrāvējiem pieejamos Cat Smart darbarīkus, izmantojot standartā esošo papildus hidrauliku.

Tehnikas vienībām, kuras ir aprīkotas ar standarta hidraulisko plūsmu, abi modeļi no rūpnīcas tiek piegādāti High Flow ready konfigurācijā. High Flow (augstās plūsmas) hidraulika ir viegli aktivizējama, izmantojot jaunu programmatūru SEA, kas (no kabīnes vai attālināti) ļauj aktivizēt palielinātu hidraulisko plūsmu līdz 30 gmp (113 litri minūtē) pie standarta sistēmas spiediena. Rūpnīcā uzstādīta High Flow XPS opcija palielina papildu hidrauliskās sistēmas spiedienu līdz 4061 psi (2800 kPa) abiem modeļiem, vienlaikus palielinot hidraulisko plūsmu līdz 113 litriem minūtē Cat® 255 modelim, un līdz 129 litriem minūtē Cat® 265 modelim.


Apakšējo komponentu pārbūve nodrošina stingrāku un izturīgāku šasiju abiem jaunajiem modeļiem, tā uzlabojot šo tehnikas vienību stabilitāti un padarot kausa piepildīšanu drošāku. Jaunā šasija palielina operatora komfortu darba laikā un aizkavē kāpurķēžu nodilumu, palielinot materiāla noturību. Cat® 255 kāpurķēžu kompaktiekrāvējam ir pieejama jauna 320 mm šauru kāpurķēžu opcija.

Abiem jaunajiem modeļiem ir pārveidota kabīnes konstrukcija, kas nodrošina par 22% lielāku kopējo kabīnes tilpumu un par 26% vairāk vietas kājām. Ar 70 mm palielinātu iekšējo platumu jaunā kabīne palielina kāju telpas augstumu līdz kabīnes griestiem par 46 mm, sniedz papildus 40 mm platumu gurnu augstumā, kā arī par 28 mm lielāku attālumu starp vadības svirām. Tāpat abiem jaunajiem modeļiem ir pieejamas vairākas opcijas sēdekļa izvēlē, automātiska kabīnes temperatūras kontrole un jauna kabīnes ventilācijas sistēma HVAC, kas palīdz ievērojami ātrāk atdzesēt kabīnes iekšieni.


Atkarībā no izvēlētās tehnoloģiju paketes, jaunajiem kompaktiekrāvējiem ir pieejams vai nu 127 mm (5 collu) standarta LCD monitors, vai 203 mm (8 collu) uzlabotais skārienjūtīgais monitors. Standarta monitoram ir pieejams Bluetooth savienojums un funkcionalitāte 32 valodās, bet uzlabotais skārienjūtīgais monitors nodrošina augstāku funkcionalitātes kontroli, uzlabotu radio vadību, daudzkameru 270° opciju un 32 valodu izvēlni. Jaunās vadības sviras ir ar integrētu monitora vadību, kas ļauj operatoram pārvaldīt visas mašīnas funkcijas, nenoņemot rokas no vadības ierīcēm.

Pārveidotā kabīnes konstrukcija ļauj operatoram atvērt kabīnes durvis, pilnībā nenolaižot pacēlāja sviras līdz rāmim. Kabīnes durvis ir iespējams vienkārši noņemt arī bez instrumentiem. Zemāk novietots dzinējs, par 59% lielāks aizmugurējais kabīnes logs un lielāks augšējais logs uzlabo kopējo redzamību par 15 %.


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti