Kubota attālinātās sekošanas sistēma KTS sāk darboties Latvijā

Pēc rūpīgas izstrādes, viens no vadošajiem miniekskavatoru ražotājiem Kubota Corporation 2022. gadā laida klajā savu attālinātās sekošanas sistēmu KTS – Kubota Tracking System. Sākotnēji tā tika ieviesta un testēta Rietumeiropā, pērn – Skandināvijā, bet sākot ar šo brīdi tā ir pieejama arī Baltijā.

Attālinātās sekošanas sistēmas – iespēja biroja datorā vai mobilajā tālrunī saņemt informāciju par tehnikas atrašanās vietu, noslodzi, tehnisko stāvokli u.c. – pamazām kļūst par standarta aprīkojumu ne tikai lielajām celtniecības mašīnām, bet arī kompaktajai tehnikai, tai skaitā miniekskavatoriem. Pēc rūpīgas sistēmas izstrādes, viens no vadošajiem miniekskavatoru ražotājiem Kubota Corporation 2022. gadā laida klajā savu sekošanas sistēmu KTS – Kubota Tracking System. Sākotnēji tā tika ieviesta un testēta Rietumeiropā, pērn – Skandināvijā, bet sākot ar šo brīdi tā ir pieejama arī Baltijā.

Izmantojot mobilo sakaru tīklu, KTS ļauj pastāvīgi sekot tehnikas atrašanās vietai, darbības vēsturei un tehniskajam stāvoklim, tai skaitā saņemt paziņojumus par kļūmēm. Kļūmes gadījumā KTS ļauj piekļūt instrukcijām tās novēršanai. Sistēma ir pieejama latviešu valodā. KTS aktivizēšana un izmantošana ļaus tehnikas īpašniekam optimizēt savu mašīnu noslodzi un palielināt to drošību. Kļūmes gadījumā dīlera servisa personāls vēl pirms došanās izsaukumā varēs noskaidrot tās raksturu un sagatavot nepieciešamos resursus, samazinot potenciālo dīkstāvi.

Ja tehnikas īpašnieks izmanto citu ražotāju vai trešo pušu izstrādātas sekošanas sistēmas, ir paredzēta iespēja tās saslēgt ar KTS, saņemot informāciju par visām mašīnām vienuviet. Kubota Construction dīleris Latviiā SIA Baltic Agro Machinery apliecina, ka KTS turpmāk būs standarta aprīkojums visos Kubota ekskavatoros ar svaru virs 4 t, tai skaitā populārajos modeļos KX060-5 un KX085-5. Perspektīvā šo sistēmu kā papildaprīkojumu piedāvās arī mazākiem ekskavatoriem. KTS izmantošana tehnikas īpašniekam ir bez maksas.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti